Statusläge 7 December

07.12.2020

Covid förutsättningar för USM 2021

Vi följer utvecklingen och har en bra dialog med Skidförbundet, Kommunen och Högbo bruk.

Det är inte mycket vi kan göra åt utvecklingen men några praktiska åtgärder kan vi informera om.

För att kunna skapa avstånd mellan deltagarna under helgen, så har vi delat upp området i olika zoner. Vi kan inte styra över allmänheten som besöker Högbo oavsett om de åker pulka eller tar en promenad, det vi kan begränsa är att de inte besöker skidstadion och att de åker skidor på andra spår än de vi använder för tävlingen. Denna planering gör vi med Högbo Bruk. Se karta nedan.

Det vi också kommer att göra är att sprida tävlingen över hela dagarna för att minska antalet som är på skidstadion samtidigt. Eventuellt kommer vi att kunna byta plats på tävlingsdagar och distanser för att få så bra spridning som möjligt. Denna planering gör vi tillsammans med Svenska Skidförbundet.

För vallaområdet ser vi över olika lösningar. Vi har ett större område intill stadion som vi kan använda. Förhoppningen är att kunna erbjuda mindre tält med ett fåtal klubbar/vallare i varje samt elplatser för att kunna ha egna tält eller öppna platser.

Vi kommer att öppna anmälan för valla tält och platser när beslutet om genomförande är taget 30 dagar innan tävlingen.

Skulle det inte att gå genomföra tävlingen den 5-7 Februari så ser vi över möjligheter att hitta ett nytt datum tillsammans med Svenska Skidförbundet.

Beslut om att genomföra tävlingen skall tas senast 30 dagar innan tävlingen.

Vi gör allt i vår makt för att kunna genomföra tävlingarna på ett så bra och säkert sätt för ungdomarna.

Frågor och funderingar, tveka inte att höra av er.

Tävlingsledare  Eva-Lena Mäkinen 070-2301013, evalena.makinen@gmail.com